Att sy en brudklänning

Att sy en brudklänning

Att få äran att sy en brudklänning är något av det finaste man kan få göra. Att få sy och designa den klänning en brud ska bära den dag hon ska säga ja till sitt livs kärlek, är fantastiskt. När man ser det på det sättet är det lätt att förstå varför jag valt mitt yrke. Jag tillverkar nämligen Livets klänningar. ord.

Hur går det till när jag designar en brudklänning?

Först och främst hör den blivande bruden av sig till mig och vi bokar in ett möte. Inför detta möte har jag fått lite inspirationsbilder och bildat mig en uppfattning om vem just du som brud är. Jag börjar fundera och brukar skissa på några olika brudklänningar. Vårt första möte sker antingen genom att du besöker mig här i min ateljé på Österlen eller via Skype eller Facetime. Under vårt möte får du berätta mer om dig själv och om ert bröllop. Under tiden kikar vi på inspirationsbilder och på de skisser jag gjort. Vi bestämmer oss för en modell du gillar, jag tar mått och vi pratar material. Efter vårt möte skickar jag över en skiss på den modell du valt och börja titta på det bästa materialet för just din klänning.

För ett första möte tar jag 500 kronor. Dessa dras sedan av från slutbetalning om du väljer att gå vidare med mig som din designer.

En toile

Tiden att tillverka en bröllopsklänning är varierar beroende på vilken modell du väljer. Jag gör alltid ett unikt mönster efter dig och din kropp. Därefter syr jag upp en toile. En toile är en provklänning i ett enklare tyg där vi får en chans att se hur modellen ser ut. På så sätt behöver man inte göra så stora ändringar och justeringar på själva tyget som brudklänningen ska sys i. En toile hjälper mig att se passform och snitt och ger mig en uppfattning om hur den riktiga brudklänningen kommer se ut.

När ska jag beställa min brudklänning?

Ju förr desto bättre. Framförhållning är alltid trevligt men jag har sytt brudklänningar till brudar som bara har en månad eller två kvar till sitt bröllop. Det man får ha i åtanke då är att det kan vara beställningstid på vissa spetsar och andra tyger så är det för nära inpå kan specialtyger vara svårt men annars löser jag det mesta. En passande slöja till din brudklänning ska du givetvis också ha och kanske ett strumpeband också.

Jag tar redan nu emot bokningar för 2019 så tveka inte att kontakta mig <3